Мер Мелітополя Іван Федоров опублікував фото загороджень, які російські військові, за його даними, поставили у центрі анексованого Мелітополя.

Федоров висунув припущення, що, можливо, йдеться про підготовку до боїв у місті і додав, що "бетонне лего" російським військам не допоможе.

Вулиці Мелітополя. Фото: кадр з відео
Вулиці Мелітополя. Фото: кадр з відео

Крім того, Федоров повідомив про те, що російські військові з 15 грудня не випустили жодної людини у бік підконтрольної Україні території Запорізької області, за попередній тиждень з підконтрольної росії території анексованих частин Запорізької, Херсонської, Донецької та Луганської області було випущено лише 174 особи.

Вулиці Мелітополя. Фото: кадр з відео
Вулиці Мелітополя. Фото: кадр з відео

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Мер Мелітополя також заявив, що на альтернативних шляхах евакуації цивільного населення посилилася фільтрація.

Почастішали випадки, коли росіяни розвертають автомобілі українців прямо на кордоні, - пише Федоров.

Вулиці Мелітополя. Фото: кадр з відео
Вулиці Мелітополя. Фото: кадр з відео

Посилена активність розпочалася після того, як на базу окупантів прилетіло декілька снарядів РСЗВ, імовірно HIMARS. Окупанти використовують школи на тимчасово зайнятій території Запорізької області для прикриття своїх підрозділів. У Мелітополі техніка загарбників розміщена на території щонайменше п'яти закладів освіти, куди продовжують приходити діти на навчання.

Нагадаємо, ми писали, що Стрєлков-Гіркін розповів про своє майбутнє: "Мене повісять у Києві"

Як повідомляв "Знай.ua" хто з безробітних насамперед потрапить під хвилю мобілізації в Україні: що потрібно знати про нюанси.

Також "Знай.ua" інформував, що США значно розширить допомогу Україні новим озброєнням на тлі чуток про наступ росії: путін знову в дурнях.