Росія – країна можливостей. Однак, єдина можливість у людей там – померти. Так практично й сталося з одним із мобілізованих, якого намагалися живим закопати у землю за відмову воювати.

Про це розповів правозахисник Павло Чіков.

Йдеться про Романа Мартинова, який нещодавно подав заяву до Слідчого комітету Росії, і поскаржився на те, що його катували. Чоловікові лише 25 років, але наприкінці вересня його призвали на війну в Україні.

У збірному пункті їм провели одне заняття зі стрільби, і вже 1 жовтня він опинився в "ЛНР". Ще через день чоловік зрозумів, що його використовують як гарматне м'ясо, і відмовився повертатися на передову.

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%
Показати ще

Одразу після цього його провели через три підвали, де сидять такі ж відмовники у невизнаних республіках.

Наприкінці жовтня у мережі з'явилося відео з підвалу, що викликало низку суперечок. У передачі інформації журналістам запідозрили й самого Романа Мартинова.

Мобілізований росіянин, фото: вільне джерело
Мобілізований росіянин, фото: вільне джерело

"Мене запитували, хто міг розповісти журналістам місце "центру відмовників", недвозначно припускаючи, що це був я", - написав Мартинов у заяві до СК Росії.

Катування над чоловіком тривали весь цей час. Його били по голові та тілу кулаками, ставили навколішки до стіни, загрожували розстрілом. Робили все для того, щоб він все ж таки повернувся на фронт і загинув там.

Крайнім кроком стало те, що його скинули в каналізаційний колодязь і пригрозили закопати живцем, "якщо він не розкаже правду".

У середині листопада над Мартиновим все ж таки провели медичну комісію, і звільнили від військової служби до 7 грудня. Як у результаті закінчиться історія – незрозуміло.

Полонені окупанти. Фото: скрін youtube
Полонені окупанти. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що "друга армія світу" гине в Україні, одягнена в іграшкову амуніцію.

Раніше повідомлялося, що у США відкрито порівняли росію з терористами з ІДІЛ: через замінування Україна ще не скоро стане безпечною

Також, війна в Україні може завершитися після однієї умови