Росія почала використовувати у повномасштабній війні українські ракети 30-річної давності. От і Будапештський меморандум.

Про це повідомляє у своєму новому інтерв'ю заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скибіцький для порталу The New York Times .

Справа в тому, що в Росії почали закінчуватися ракети, і тому вони використовують абсолютно всі запаси, які у них колись були. У тому числі йдеться і про українські крилаті ракети Х-55, які були передані у рамках Будапештського меморандуму.

Ракета. Фото: скриншот з відео
Ракета. Фото: скриншот з відео

Нас нашим озброєнням - типова Росія.

Популярні новини зараз
Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

Українські розвідники після чергових обстрілів почали знаходити дозвукові ракети, виготовлені ще в 1970-х роках для несення ядерної боєголовки. Вони додали баласт, щоб замаскувати порожнечі всередині.

Усе це частина зброї, яка була передана Росії Україною у 1990-х роках у рамках міжнародної угоди, спрямованої на забезпечення суверенітету та територіальної цілісності країни. Тепер ми страждаємо від них.

"Передано всі балістичні ракети, стратегічні бомбардувальники Ту-160 і Ту-95. Зараз проти нас із цих бомбардувальників запускають ракети Х-55. Було б краще, якби ми передали їх США", - заявив представник ГУР Вадим Скибіцький.

Російські окупанти, скріншот: YouTube
Російські окупанти, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що Лукашенка знищать фізично: чому диктатор повертає страту

Раніше повідомлялося, що путін шукає, куди бігти після поразки в Україні: вже купують нерухомість

Також росія намагається нав'язати Україні фальшивий світ: США попередили про пастку