У Сполучених Штатах Америки почали вести дискусії про те, щоб передати Україні безпілотники Reaper. Мають допомогти у боротьбі з Росією.

Про це повідомляє портал Politico , де й обговорили цю новину.

У Пентагоні зараз продовжують думати над тим, як можна було б допомогти ще Україні найближчим часом, і точаться дискусії про передачу нашим захисникам розвідувально-ударних дронів Reaper.

Reaper, фото: вільне джерело
Reaper, фото: вільне джерело

Однак американці побоюються, що Росія може отримати деякі секретні технології, і скористатися цим у майбутньому. До речі, при цьому дискусії ведуться вже давно - з кінця лютого, але так ні до чого і не дійшли.

Популярні новини зараз
"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Вони хотіли відправити нам застаріле озброєння, а самі планували більш сучасними обзавестися.

"ВВС роками намагалися списати старі версії свого флоту Reaper, щоб звільнити гроші для купівлі та експлуатації більш передових технологій, але Конгрес щоразу відхиляв цю пропозицію", - йдеться у матеріалі.

Американські безпілотники, фото: General Atomics
Американські безпілотники, фото: General Atomics

До речі, безпілотники Reapers та Gray Eagles були з перших днів у списку побажань у нашого керівництва, адже вони могли б допомогти ефективно коригувати артилерійські удари та мають велику дальність польоту.

Компанія-виробник General Atomics запропонувала модифікувати дрони під відповідні експортні правила США.

"ВПС не підтвердили, яке урядове агентство, але митниця та прикордонна служба США також використовують Reapers, і неясно, чи будуть безпілотники взяті з ВПС чи флотів спеціальних операцій", - зазначили у Politico.

Безпілотник, фото: вільне джерело
Безпілотник, фото: вільне джерело

Нагадаємо, що в Німеччині визнали себе одним із винуватців війни в Україні, але готові виправитися.

Раніше повідомлялося, що ООН, ОБСЄ та Червоний Хрест дискредитували себе: як війна в Україні повністю змінила світовий порядок.

Також мрія виборців путіна: у Латвії платитимуть величезні гроші тим, хто готовий дивитися російську пропаганду