У Луганську на пам'ятнику Тарасу Шевченку повісили нову табличку.

В окупованому Луганську на пам'ятник Шевченку наліпили табличку "російський поет". Імовірно ті, хто так зробив ніколи не читали творів Шевченка. Фотофакт у Telegram показав журнліс Денис Казанський.

Варто зазначити, що Шевченко дійсно писав російською мовою, напевно тому окупанти вирішили приписати його у когорту російських, хоча все життя і творчість Шевченка була направлена на боротьбу за Україну.

"Кохайтеся, чорноброві, та не з москалями", "Кацапа звідусіль жени! Хай здохне в ямі при дорозі", "Отак подивишся здаля, на москаля - І ніби справді він людина, Іде собі, мов сиротина, Очима – блим, губами – плям, І десь трапляється хвилина, Його буває навіть жаль, А ближче підійдеш – скотина!" - невелика добірка цитат Шевченка, власне про москалів, до когорти яких приписали українського генія.

Популярні новини зараз
Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

До повномасштабного вторгнення, зазначає Казанський, Шевченка намагалися демонізувати, але наразі змінилися "методички":

Ще до війни російська пропаганда намагалася демонізувати Шевченка. У нульових замовляли пасквілі на нього Бузіні. І приблизно тоді ж луганський письменник Гліб Бобров написав книгу «Тарас Шевченко – хрещений батько українського націоналізму» (наче це щось погане). Гліб Бобров так і мешкає у Луганську. З 2014 року він працює на ЛНР. Але лише методички вже змінилися, і тепер дегенератам наказано вважати Шевченка не українським націоналістом, а російським поетом. - написав журналіст.

Нагадаємо, ми писали, що у США відкрито порівняли росію з терористами з ІДІЛ: через замінування Україна ще не скоро стане безпечною.

Як повідомляв "Знай.ua" "Це вам не Аурус": диктатору Лукашенко довелося бігти пішки на зустріч із путіним, звинуватив у всьому німецький автопром.

Також "Знай.ua" інформував, що голова Луганської ОВА Гайдай назвав терміни повного звільнення області від росіян: оптимістичний прогноз.