Іран почав збагачувати уран до цілих 60% на місцевих заводах. Це призведе до непоправних наслідків у майбутньому, які позначаться на світі.

Про це повідомляє портал ISNA .

За останніми опублікованими даними, вони почали збагачення урану до 60% чистоти на ядерному об'єкті у Фордо з використанням каскаду центрифуг IR-6.

Випробовування ядерної ракети. Фото: скриншот youtube
Випробовування ядерної ракети. Фото: скриншот youtube

Таке рішення ними було ухвалено не просто так, адже це своєрідна відповідь на резолюцію Ради керуючих МАГАТЕ щодо іранської ядерної програми.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

На заводі нещодавно провели заміну центрифуг на сучасніші, а це означає, що в найближчому майбутньому буде ще сильніше збільшено продуктивність і потужність.

На сьогоднішній день вони вже збагачують уран до 60% у деяких місцях, але це ще недостатньо для того, щоб виробляти збройний матеріал. Потрібно щонайменше 90%, і сподіваємося, що до цього точно не дійде.

Ядерний вибух. Фото: кадр з відео
Ядерний вибух. Фото: кадр з відео

Показник приблизно на 20% вищий, ніж було зроблено до угоди, яку було підписано ще 2015 року.

Не можна не відзначити, що раніше Рада керуючих МАГАТЕ ухвалила нещодавно резолюцію про те, де Іран закликають співпрацювати з розслідуванням МАГАТЕ слідами урану, виявленим на трьох незаявлених об'єктах у країні.

За останні півроку Іран продовжує неприємно дивувати. Спочатку масові мітинги через порушення прав людини, далі постачання озброєння Росії, яке тепер застосовується в Україні, і тепер загроза ядерного озброєння.

Іранські Fateh-110, фото з вільних джерел
Іранські Fateh-110, фото з вільних джерел

Нагадаємо, що прив'язував українок до стовпів, а сьогодні вже у пакеті: кат більше нікому не зробить боляче

Раніше повідомлялося, що російські окупанти під Херсоном вриваються до будинків місцевих школярів: намагаються застати за українськими уроками .

Також у МЗС України закликали ліквідувати російську пропаганду в ЄС: на 9-й місяць війни все ще говорять про геноцид українців