Стало відомо про чергову провокацію з боку російських окупантів. Не вміють вести війну за всіма законами, тож тероризують мирних жителів у Херсонській області.

Про це у своєму власному Telegram-каналі написав голова Херсонської Обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич.

Справа в тому, що на окупованих територіях війська вриваються в будинки місцевих сімей, і починають їх тероризувати. Все для того, щоб дізнатися, чи не навчаються діти в українських школах.

Російські окупанти. Фото: скрін youtube
Російські окупанти. Фото: скрін youtube

Зокрема трапилося це у Мирненській територіальній громаді. Там ворожі війська вдерлися до квартир людей з маленькими школярами, і намагалися знайти сліди того, що діти продовжують навчання в українських школах. Вони все ще бояться, що скоро втратить свою силу та вплив, і доведеться бігти звідусіль.

Популярні новини зараз
Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів
Показати ще

"Окупанти ламали закриті хвіртки, щоб увійти у двір, і вибивали двері до будинків. Таким чином вони перевіряли, чи не вчаться діти онлайн за допомогою гаджетів в українських школах. Вороги ще раз цинічно залякують мирних мешканців та порушують права дітей", - написав Ярослав. Янушевич.

російські війська, ймовірно, під Херсоном
російські війська, ймовірно, під Херсоном

Проте, незабаром усе може змінитися. Справа в тому, що українські захисники продовжують контрнаступ на південному напрямку, і вже весь світ говорить про наші успіхи. Зокрема це стосується звільнення і міста Херсон - єдиний обласний центр, який вони захопили з 24 лютого. Тепер війну програно остаточно, але вони цього визнавати не хочуть.

Нагадаємо, що з матами, черевиком у голову і форма на 8 розмірів більше: як готують до війни мобілізованих з Росії

Раніше повідомлялося, що путін поставив усе на головну битву в Україні, і це не Донбас із Кримом: кожен українець буде зобов'язаний боротися

Також, путін на золотому унітазі спустив червоні труси і посадив Лукашенка з ключкою на коліна: розміри відрізняються від очікуваних .