Стало відомо, що російські війська на тлі успіхів Збройних сил України почали готуватися до нової битви за Маріуполь. Бояться, що й звідти скоро доведеться тікати.

Про це заявив керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

Справа в тому, що вони вже почали стягуватися свої сили на Бахмутський та Авдіївський напрямок, щоб здобути хоч якусь перемогу. Не виключена і повторна битва за Маріуполь, адже вони накопичують свої сили неподалік окупованого містечка, яке навесні практично повністю зруйнували.

Маріуполь, фото: скріншот з відео
Маріуполь, фото: скріншот з відео

Такі дії, звичайно ж, зумовлені успіхами Збройних сил на полі бою. Близько тижня тому окупантам довелося тікати з правобережної частини країни, і тепер усі козирі в руках саме в України.

Популярні новини зараз
Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

"Вони готуються до цього. Вони ж розуміють тенденції на фронті. Іде чітка тенденція щодо деокупації всієї території України – Харківська Донецька, Херсонська області. Ворог це добре розуміє", – сказав він.

До речі, війська стягнуті на деякі ділянки Донецької області для того, щоб здобути якусь перемогу, після чого використати її у межах своєї пропаганди.

Маріуполь. Фото: Telegram
Маріуполь. Фото: Telegram

Варто нагадати, що Маріуполь у цій війні постраждав чи не найсильніше. Там жорстокі бої точилися з 25 лютого до середини травня, після чого українським військам довелося вимушено відступити. Але відступити для того, щоб повернутися, і це обов'язково станеться.

Експерти вже передбачили, що найімовірніше звільнення відбудеться протягом декількох місяців.

Нагадаємо, що журналіст побачив початок кінця диктатури у Росії вже за пару місяців

Раніше повідомлялося, що Україна стала ще на крок ближче до постачання американських дронів Gray Eagle, але спочатку їх потрібно модифікувати .

Також, Олексій Данилов висловився про припинення поставок із Заходу після відмови від переговорів із росією