Україна найближчим часом може отримати від США дрони Gray Eagle, проте є невеликий нюанс. Станеться це лише за однієї умови.

Про це повідомляє портал CNN .

Справа в тому, що в Сполучених Штатах Америки зараз розглядається варіант передачі нашій країні безпілотників Gray Eagle, і питання на порядку денному стоїть вже давно. Однак спочатку їх необхідно модифікувати через потенційну небезпеку втрати чутливих технологій.

Американські безпілотники, фото: General Atomics
Американські безпілотники, фото: General Atomics

Офіційний Київ про них просить досить давно, і головною їхньою перевагою є той факт, що вони оснащені ракетами Hellfire.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

"Існують конкретні та дуже технічні налаштування та обмеження, які можуть бути проведені з ними, що може здійснити це (передачу дронів Україні – ред.) можливим у найближчій перспективі. Але ці речі потребують часу і є досить складними", – зазначив співрозмовник телеканалу.

У США військові сьогодні ведуть роботу з вивчення того, як зміни мають відбутися у дроні для того, щоб вони якнайшвидше були передані Україні. Дискусії з цього приводу продовжуються.

Безпілотник, фото: вільне джерело
Безпілотник, фото: вільне джерело

При цьому жодна зі сторін не виключає жодного з варіантів, але без певних модифікацій варто забути про цих безпілотників.

"Досі існує реальний інтерес у наданні цієї конкретної системи за умови, що ми зможемо внести необхідні модифікації, і вони все ще будуть корисні Україні на полі бою", – заявив американський чиновник.

Конструктивно Gray Eagle від Predator відрізняється більшою максимальною злітною масою, корисним навантаженням, а також двигуном.

Постачання зброї в Україну, фото з вільних джерел
Постачання зброї в Україну, фото з вільних джерел

Нагадаємо, що небо обороняється: як встигли показати американські ЗРК NASAMS в Україні.

Раніше повідомлялося, що росія може отримати свого Януковича: "кухар путіна" Пригожин з 18 років став затятим карним злочинцем

Також, у МЗС України поставили росіян на місце через розмови про мирні переговори