Україна може націоналізувати компанії, маркером для того, що компанія може втратити приватного власника, буде допомога та підтримка Збройних сил України.

Влада стежить за тим, щоби приватні компанії були націлені на підтримку економіки країни та її військових. Про це повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко.

Герман Галущенко - фото з Фейсбук (Г.Галущенко)
Герман Галущенко - фото з Фейсбук (Г.Галущенко)

Нам потрібно вижити. Це спільне завдання для всіх. Якби держава побачила, що хтось намагається грати в якісь ігри окремо, а не для досягнення цієї мети із захисту від росії, звичайно, я впевнений, якісь заходи було б вжито, — прокоментував міністр можливі заходи щодо приватних підприємств.

Галущенко наголосив, що такі заходи не є націоналізацією, оскільки контроль над такими підприємствами з боку держави буде тимчасовим та необхідним, щоб підтримати економіку воєнного часу.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Очільник Міненерго додав, що власникам таких підприємств або повернуть активи назад, або компенсують їхню вартість.

В Україні вже є прецеденти, так відбулось відчуження у власність держави п'яти стратегічно важливих підприємств. Йдеться про "Мотор Січ", Запоріжтрансформатор, АвтоКрАЗ, Укрнафта, Укртатнафта.

Нагадаємо, ми писали, що ЗСУ можуть дійти до Москви за 7-8 годин: пропагандисти вже побачили українські танки біля Кремля.

Як повідомляв "Знай.ua" росіяни палають через звільнення Херсону: найкращі цитати, які зігріють кожного українця.

Також "Знай.ua" інформував, у "ДНР" школяр отримав атестат уже в окопах під Херсоном, воювати зовсім нема кому.