Стало відомо про те, що українські захисники можуть продовжити свій контрнаступ навіть взимку, що наближається. Крім того, воно може значно прискоритись через деморалізацію ворогів.

Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни ( ISW ).

Навіть зимовий період ніяк не зможе вплинути на українське прагнення перемоги, тому території продовжать звільняти від російських окупантів. Більше того, Збройні сили України можуть навіть скористатися перевагами замерзлої місцевості, адже таким способом пересуватися буде набагато легше, ніж брудною та дощовою восени.

Карта бойових дій, фото: ISW
Карта бойових дій, фото: ISW

Раніше різні американські та європейські експерти зазначали, що взимку може статися певною мірою заморозка конфлікту, але в ISW абсолютно впевнені, що цього не буде.

Популярні новини зараз
Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Вирішальну роль у холодні місяці впливатиме саме достатня кількість обладнання. Наразі українські союзники продовжують постачати українцям озброєння, тому зовсім не виключено, що цей період буде використаний для успішного звільнення земель.

Карта бойових дій, фото: ISW
Карта бойових дій, фото: ISW

Російська ж армія зі страхом і панікою чекають на зиму, адже здебільшого вони зовсім не готові до зимових боїв.

"Якщо бойові дії і припиняться цієї зими, то це буде пов'язано з проблемами логістики та кульмінацією кількох (наступальних – ред.) кампаній з обох боків", - зазначили експерти.

Свій наступальний потенціал вони втратили ще кілька місяців тому, і зараз це погіршиться.

Мобілізація у росії. Фото: скрін youtube
Мобілізація у росії. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що росіяни можуть розпочати ще один наступ після гучної поразки під Херсоном

Раніше повідомлялося, що окупанти готуються завдати чергового масованого ракетного удару по Україні: хочуть бити залпом

Також, черговий військовий "успіх" росіян: Кримський міст не зможуть ввести у повноцінну експлуатацію до вересня 2023 року.