Польща на сьогоднішній день має намір побудувати одну з найсильніших армій у світі, і найбільшу в Європі. Все через постійний ризик агресії з боку Росії.

Про зміцнення польської армії пише старший викладач політології Університету Париж Х Нантер Фредерік Залевський для порталу the Conversation.

Після 24 лютого Захід звернув свою увагу не лише на Україну, а й на Польщу, яка усі ці 8 місяців підтримує нас та має чітку антиросійську позицію.

Кордон з Польщею, скріншот: Youtube
Кордон з Польщею, скріншот: Youtube

Тепер Польща почала зміцнювати і власні оборонні можливості, і залучає Захід допомогти їм у цьому питанні. Все тому, що східний фланг НАТО має бути максимально зміцнений, тому що в планах Кремля захопити більшу частину світу.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

У 2023 році, наприклад, буде подвоєно бюджет на безпеку, щоб побудувати "велику армію", що змогла б стримати можливий російський наступ.

Польські військові, фото: скріншот з відео
Польські військові, фото: скріншот з відео

Такі плани можуть зробити з Польщі найпотужнішу армію в Європі, і до кінця десятиліття вони будуть мати близько 1 500 сучасних танків, стільки ж бойових машин піхоти, 1 200 мобільних артилерійських установок і кілька тисяч легких броньованих машин, що значно перевищить потенціал багатьох європейських армій разом узятих.

Також, до цього часу місцева сухопутна армія збільшиться до 300 тисяч солдатів замість 115 наявних сьогодні. При цьому жодних превентивних ударів не очікується, і все це робиться задля того, щоб стримати можливу агресію.

Фото: АрміяInform
Фото: АрміяInform

Нагадаємо, що погнали на м'ясо: окупанти заливаються сльозами під Вугледаром

Раніше повідомлялося, що папа Римський Франциск не вірить у жорстокість "великого російського народу" і висловлює свою повагу

Також сміялися всією казармою: путінський вояка повоював рекордну кількість часу - ВСУ порахували хвилини