Сполучені Штати Америки продовжать підтримку України, і не допустять перемоги кривавого диктатора путіна. Тепер очікується постачання нового озброєння.

Про це пише Reuters , посилаючись на джерела.

Справа в тому, що вони зараз роздумують, щоб відправити українським захисникам системи ППО HAWK зі своїх складів. Це допоможе подолати російські крилаті ракети.

Ракети-перехоплювачі HAWK стануть модернізацією ракетних комплексів Stinger – системи ППО меншого розміру та такої ж дальності. Раніше такі Сполучені Штати Америки вже відправляли Україні. Це було на початку повномасштабного вторгнення.

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Американські чиновники зазначали, що зараз використовується процедура під назвою PDA, щоб за короткий термін відправити установки. За цією системою не потрібне навіть схвалення Конгресу, тобто процес значно прискорюється.

Невідомо поки що, скільки систем і ракет HAWK є для передачі, оскільки Білий дім прийняв рішення відмовитися від будь-яких коментарів на цю тему, поки це не станеться насправді.

"Сполучені Штати, ймовірно, спочатку відправлять ракети-перехоплювачі для системи HAWK в Україну, оскільки було неясно, чи достатньо американських пускових установок перебуває в хорошому стані", - повідомив один американський чиновник.

ППО, фото: скріншот із відео
ППО, фото: скріншот із відео

Система HAWK – це попередник системи ПРО Patriot, проте їх у США передавати не збираються.

Пентагон
Пентагон

Нагадаємо, що все говорить про підготовку до вторгнення з Білорусі: генерал про майбутні погрози у війні Росії проти України

Раніше повідомлялося, що Кирило Буданов назвав терміни звільнення Херсона від окупантів, і навіть підрив Каховської дамби не зупинить ЗСУ

Також чому бомбардування мирних міст ще ніколи не допомагали агресорам виграти війну: путін продовжує застарілу тактику