Ситуація – сюрреалізм. Іран пообіцяв Україні допомогти у розслідуванні постачання своїх же безпілотників "Shahed-136" росіянам. Що з цього вийде – передбачити складно.

Про це заявив глава МЗС країни Хосейн Амір-Абдоллахіян.

Тобто Іран постачає росії свої дрони-камікадзе, а тепер разом з Україною розслідуватимуть ці поставки. Якщо їх використання буде доведено, то чиновник пообіцяв не залишатися байдужим.

Глава Міністерства закордонних справ також нещодавно обговорив можливе розслідування з представником ЄС із зовнішньої політики Жозепом Боррелем.

Хосейн Амір-Абдоллахіян, фото: вільне джерело
Хосейн Амір-Абдоллахіян, фото: вільне джерело

Популярні новини зараз
Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"
Показати ще

"Ми готові до того, щоб група іранських та українських військових та експертів провела спільну зустріч, і ми також готові пред'явити будь-які документи від імені України. Якщо нам на цій зустрічі стане ясно, що Росія використала іранський безпілотник, ми не залишимося байдужими". ", - йдеться у зверненні чиновника.

Лідери Ірану та Росії, скріншот: YouTube
Лідери Ірану та Росії, скріншот: YouTube

Крім того, незважаючи на те, що вже з'явилася інформація про постачання амуніції та ракет для путіну від Ірану, у місцевому МЗС продовжують заявляти, що "загрози з боку Ірану щодо України немає, і ми не давали і не даватимемо жодної зброї Росії". .

Все виглядає і звучить вкрай дивно, оскільки є прямі докази допомоги російській армії, і це вже не приховати.

"Shahed-136". Фото: скриншот з відео
"Shahed-136". Фото: скриншот з відео

Проти Ірану вже встигли запровадити санкції низка західних країн, і цей тиск продовжиться доти, доки Іран все не усвідомить.

Нагадаємо, що все говорить про підготовку до вторгнення з Білорусі: генерал про майбутні погрози у війні Росії проти України

Раніше повідомлялося, що Кирило Буданов назвав терміни звільнення Херсона від окупантів, і навіть підрив Каховської дамби не зупинить ЗСУ

Також чому бомбардування мирних міст ще ніколи не допомагали агресорам виграти війну: путін продовжує застарілу тактику