Катастрофа на Каховській ГЄС стає дедалі реальнішою. Днями президент України Володимир Зеленський заявляв, що росія може підірвати водосховище, тим самим затопити понад 80 населених пунктів. Тепер стало відомо, що окупанти почали скидати воду.

Окупаційна "влада" Херсонської області зробила таку заяву. Скидаючи воду з Каховського водосховища, вони хочуть "мінімізувати збитки у разі руйнування ГЕС". Про це пишуть російські пропагандистські видання.

Каховська ГЕС, фото з вільних джерел
Каховська ГЕС, фото з вільних джерел

Як заявляє голова окупаційної "адміністрації" Нової Каховки Володимир Леонтьєв, із Каховського водосховища почали скидати воду вниз на течії Дніпра.

"ГЕС продовжує працювати, хоча три агрегати вийшли з ладу. Вона не зупиняла роботи жодного дня з 24 лютого. Останній тиждень збільшено скидання води, щоб у разі негативного розвитку подій кількість води, яка хлине вниз за течією, була б меншою. Рівень води нижче за течією зріс, відкрито всі затвори, відбувається попереднє скидання води", - сказав Леонтьєв.

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися
Показати ще

Примітно, що 22 жовтня Інститут вивчення війни запевняв, що росіяни хочуть підірвати дамбу на Каховській ГЕС, щоб створити буферну зону між Херсоном і Кримом.

Каховська ГЕС, фото ukrinform
Каховська ГЕС, фото ukrinform

Раніше ми писали про те, що на Харківщині створили потрійну лінію оборони через майбутні плани окупантів наступати: до чого готуватися

Як повідомляв Знай.ua, розкіш на кістках: донька "м'ясника" Суровікіна випадково видала місце розташування його таунхауса за 50 млн

Також портал Знай.ua писав, що готові йти в бій хоч зараз: названо причину уповільнення контрнаступу ЗСУ під Луганськом