У Швеції вкрали 100 камер контролю швидкості, такі ж виявили на російських безпілотниках.

У металевих шафах вздовж трас знаходяться фотоапарати Canon. Точно такі ж камери були знайдені в російських саморобних безпілотниках "Орлан-10". Про це пише шведське видання Aftonbladet.

"Орлан 10". Фото: скриншот youtube
"Орлан 10". Фото: скриншот youtube

У поліції безпеки Швеції заявляють, що їм відома інформація про зв'язок між крадіжками на шведських дорогах і російськими безпілотниками.

"Але у нас немає можливості вдаватися в подробиці або розповідати про нашу розвідувальну роботу", - сказав прессекретар Фредрік Хультгрен-Фріберг.

Популярні новини зараз
Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

За останню добу на трасі між містами Хофорс і Фалун було викрадено щонайменше три камери контролю швидкості. Ще дві були викрадені поблизу Хедемора.

"Орлан 10". Фото: скриншот youtube
"Орлан 10". Фото: скриншот youtube

Кілька місяців тому один з таких безпілотників потрапив до українських військових і був розібраний на частини. Подібні камери були прикріплені липучками до сталевих пластин. Тобто вони легко знімаються і можуть використовуватися автономно.

За даними поліції Швеції за останні місяці по всій країні було викрадено близько сотні камер спостереження за дорожнім рухом. 50 вкрали в районі Стокгольма у серпні, у вересні злочини продовжилися.

Крадена камера Canon на "Орлан 10". Фото: скриншот youtube
Крадена камера Canon на "Орлан 10". Фото: скриншот youtube

Нагадаємо, ми писали, що українцям на окупованих територіях приготували страшну долю – голова РНБО Данилов про плани путіна

Як повідомляв "Знай.ua" російська влада почала поступово розвалюватися, поки диктатор грає у великого "завойовника".

Також "Знай.ua" інформував, що колаборантська "влада" Херсона в паніці анонсувала важкі битви за місто.