Іран найближчим часом може лише посилити конфлікт в Україні, і хоче передати росіянам ракети Fateh-110 і Zolfaghar.

Таку заяву зробив військовий експерт Олег Жданов у своєму регулярному зведенні та оцінці ситуації на фронті.

Справа в тому, що саме ці балістичні ракети, які зараз так сподівається отримати російський диктатор путін, можуть стати великою проблемою для нас, а також новим "головним болем". Так само, як це було з дронами.

Олег Жданов, фото: скріншот із відео
Олег Жданов, фото: скріншот із відео

Головна проблема даних ракет у тому, що вони мають головні частини, що відокремлюються.

Популярні новини зараз
Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати НМТ 2024: абітурієнтам розповіли, кому не світить вступ до ВНЗ Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

"Ніхто із західних фахівців на сьогоднішній день не проводив випробування в плані спроб збити ці ракети... Теоретично протиракетні комплекси повинні їх збивати, а ось практично, як це виглядатиме... я так розумію, ми зможемо побачити тільки на полі бою... Відбиватимемося від цих ракет тими комплексами ПРО, які, можливо, на цей час будуть передані нам нашими західними партнерами", – зазначив військовий експерт.

Іранські Fateh-110, фото з вільних джерел
Іранські Fateh-110, фото з вільних джерел

При цьому таке рішення Ірану говорить про те, що вони зовсім не думають про наслідки, і думають продовжити військову співпрацю з росіянами, зокрема з путіним.

Тобто Іран зараз йде ва-банк, і їм абсолютно наплювати на ядерну угоду. Мабуть, вони також вирішили нашкодити Сполученим Штатам Америки, а Україна лише потрапила під руку.

"Не збирається Іран роззброюватися. Не збирається передавати під контроль свою атомну енергетику. Він стає на військові рейки. Іран обирає шлях конфронтації", - продовжує Олег Жданов.

До речі, угоду між цими двома країнами було укладено 6 жовтня, коли перший віце-президент Ірану Мохаммад Мохбер прибув до Москви з візитом.

Нагадаємо, що путін повністю повторює безсилля Гітлера наприкінці Другої світової — польський депутат про атаку Києва

Раніше повідомлялося, що новий генерал - нова тактика: як "м'ясник" Суровікін вирішив прискорити розпад Росії мобілізацією в'язнів

Також, наступні кілька тижнів війни будуть критичними