Генштаб повідомляє, що армія рф намагається утримати тимчасово захоплені території, але через постійні проблеми з новоприбулими найманцями наступальні дії ведуться вкрай в'яло.

Російська влада планувала використовувати свою армію зеків як "гарматне м'ясо" – щоб розвідувати українські позиції на передовій, але зеки-найманці створюють додатковий головний біль. Про це йдеться у зведені Генштаба ЗСУ.

Зеки на рф не хочуть на війну. Фото: скриншот
Зеки на рф не хочуть на війну. Фото: скриншот

Поповнення втрат підрозділів російських окупаційних військ шляхом набору ув’язнених осіб завдало додаткових проблем командуванню - зазначають у Генштабі.

Завербовані військовослужбовці з місць позбавлення волі, після отримання зброї залишають підрозділи та шукають можливість повернутися на територію російської федерації.

Популярні новини зараз
Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися
Показати ще

Зеки, що отримали зброю, регулярно залишають підрозділи та намагаються дезертувати в рф, або здатися у полон. Відомо, що з 1200 в’язнів 267 одразу погодилися на "мобілізацію". Але за лічені дні окупанти усвідомлюють, що "тут совсем не так", і розуміють, що виживуть, тільки здавшись у полон. У полоні зеки зізналися, що їх використали, і коли вербували розповідали зовсім іншу історію.

Нагадаємо, ми писали, що краще на нарах, ніж у мішках: російські в'язні перехотіли воювати в Україні, з колонії не поїхав жоден.

Як повідомляв "Знай.ua" зеки, яких пригнав на війну "кухар" путіна пригожин, вже годують хробаків в українській землі.

Також "Знай.ua" інформував, ватажок ПВК "Вагнер" Пригожин поставив росіянам ультиматум: "Або зеки, або ваші діти".