Російський диктатор путін не залишає спроб захопити Україну, і тому продовжує на весь світ ганьбити необдуманими рішеннями. Тепер же він вирішив запровадити військовий стан у низці окупованих областей.

Про це він заявив під час свого нового звернення до народу, яке записав після чергового засідання Ради безпеки Росії.

"Мною підписано указ про введення воєнного стану у цих чотирьох суб'єктах російської федерації. Він негайно буде направлений на затвердження до ради федерації", - говорить президент путін.

Вони думають, що це зможе зупинити український контрнаступ і змусить офіційний Київ погодитися на мирні переговори. Однак цього не бувати. Такі його дії ще більше мотивують наших захисників швидше звільнити наші території, що станеться вже зовсім скоро.

Популярні новини зараз
"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

"Враховуючи, що проти територіальної цілісності Російської Федерації застосовується збройна сила, відповідно до частини 2 статті 87 Конституції Російської Федерації та статей 3 і 4 Федерального конституційного закону від 30 січня 2002 р. № 1-ФКЗ "Про військовий стан" постановляю:

  1. Ввести 20 жовтня 2022 р. з нуля годинника на територіях Донецької Народної Республіки, Луганської Народної Республіки, Запорізької та Херсонської областей військовий стан" - йдеться у документі.

путін, фото: вільне джерело
путін, фото: вільне джерело

Тобто, майже через 8 місяців повномасштабної війни він все-таки визнав, що ніякої "спеціальної військової операції" і не існувало. Окупанти після цього рішення будуть наділені "додатковими повноваженнями для забезпечення безпеки".

При цьому "влада" окупованого Херсона вже втекла з міста, і пропонує всіх місцевих жителів виїхати на лівий берег Дніпра. Це можна вважати якимось анонсом боїв, що наближаються, за місто Херсон, а також говорить про підготовку провокацій. Там можуть почастішати значно обстріли.

Полонені окупанти. Фото: скриншот Telegram
Полонені окупанти. Фото: скриншот Telegram

Нагадаємо, що голова ГУР Буданов спрогнозував закінчення війни

Раніше повідомлялося, що в США насміхаються з жалюгідних спроб окупантів налякати українців: ЗСУ роблять максимальні успіхи на фронті

Також, атака дронів Shahed-136: чого українцям не можна робити в жодному разі