В Україні скасовано осінній призов на строкову військову службу і водночас продовжено термін служби строковиків, призваних у 2021 році.

Введення воєнного стану змусило депутатів переглянути норму закону про взяття чоловік на строкову службу. На початку жовтня президент Зеленський підписав указ про скасування цьогорічного осіннього призову на строкову службу. 18 жовтня Верховна Рада ухвалила закон №8109.

Призовники. Фото: скриншот з відео
Призовники. Фото: скриншот з відео

В ухваленому в цілому законопроєкті "щодо особливостей призову на строкову військову службу та діяльності призовних комісій" зазначено, що під час воєнного стану призов на строкову військову службу не проводиться.

Окрім того, призовні комісії тепер розглядатимуть питання:

Популярні новини зараз
Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще
  1. Організації медичного огляду для осіб, які перебувають на військовому обліку та досягли 27-річного віку. Тобто медики вирішуватимуть, чи знімати з військового обліку таких чоловіків.
  2. Видачі направлення призовникам, які самі захотіли вступити до вищих військових навчальних закладів або військових навчальних підрозділів. Це направлення потрібно для проходження випробувань та складання вступних іспитів.

Скриншот повідомлення
Скриншот повідомлення

Раніше Верховна Рада ухвалила Закон "Про внесення змін до Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" щодо розширення переліку осіб, які не підлягають призову під час мобілізації", яким звільнила від призову громадян, які втратили рідних на війні з рф.

Нагадаємо, ми писали, що українцям пообіцяли "бавовну" просто в Москві: "Сьогодні ми відкриємо завісу.

Як повідомляв "Знай.ua" у МВС закликали українців зі зброєю не намагатися збивати іранські дрони: призводить до непоправних наслідків.

Також "Знай.ua" інформував, що Іран має намір передати росії балістичні ракети, хоча до цього заперечував постачання дронів-камікадзе.