Іранські дрони-камікадзе, якими ворог обстрілює територію України, в жодному разі не можна фотографувати. Причина у очевидних речах.

Про це написала заступник міністра оборони України Ганна Маляр.

Зараз дуже важливо не поширювати несвідому розвідувальну інформацію, саме тому не можна публікувати уламки збитих іранських дронів.

Наше ППО та хлопці працюють найкращим чином, і ми ними звичайно ж пишаємося, проте мислення має бути зараз військовим. Потрібно думати відразу про наслідки, які може створити ця фотографія в мережі. Це називається несвідоме поширення розвідувальної інформації.

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще

"Отже, чи може нашкодити нам публікація фотографій збитих дронів? Так, може, якщо на фото видно бортовий номер ворожого безпілотника. Адже з цієї інформації противник може отримати важливий для нього висновок — чи долетів певний апарат до мети", — зазначила. вона.

Росіяни народ не найчесніший і досить хитрий. Вони можуть використовувати ці кадри у своїх пропагандистських цілях, а також для повторної атаки.

Збитий безпілотник "Shahed-136 ". Фото: скриншот з відео
Збитий безпілотник "Shahed-136 ". Фото: скриншот з відео

"Ну й так само дотримуємося старого правила - не робити на фото прив'язки до місцевості. Тобто, щоб не було зрозуміло, де саме ви зняли збитий дрон. Тому слід уникати несвідомого поширення розвідувальної інформації" - додала вона.

Потрібно зараз уважно ставитись до всього, і в жодному разі не поширювати інформацію, яка може допомогти ворогові в його цілях. Крім того, нещодавно були введені спеціальні покарання для людей, які умовно знімають військові об'єкти, а також місця прильоту.

Нагадаємо, що Олексій Арестович оцінив ризики вступу Лукашенка у війну на тлі прихованої мобілізації в Білорусі

Раніше повідомлялося, що окупанти стягують на фронт музейні експонати: скоро підуть у хід палиці та каміння

Також у Росії підбирають заміну Шойгу: кого просуває Кадиров з Пригожиним .