У росіян з'явилася нова іграшка, якою вони атакують мирні українські міста. Як правильно врятуватися від атаки іранськими дронами-камікадзе Shahed-136.

Про це повідомляє портал Spravdi .

Розпізнати цей вид озброєння дуже просто. Вони досить гучні, і мають характерний звук, схожий на мопеди чи бензопилу. Літають БПЛА на маленькій висоті, тому їх практично неможливо виявити силами протиповітряної оборони. Атакують вони інфраструктуру.

Збитий безпілотник "Shahed-136 ". Фото: скриншот з відео
Збитий безпілотник "Shahed-136 ". Фото: скриншот з відео

Якщо ви раптом почули звук двигуна поруч, спробуйте триматися якнайдалі від адміністративних будівель, а також стратегічних і військових об'єктів.

Популярні новини зараз
Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Варто відразу спробувати знайти укриття, де пробудете до кінця тривоги. Якщо поруч немає бомбосховища, згадуємо правило двох стін. Наприклад, підвал або цокольний поверх, підземний паркінг та переходи.

Якщо дрон застав вас раптово на вулиці, спробуйте знайти заглиблення в землі, або лягайте на землю, закрийте голову руками і відкрийте рот.

"Shahed-136". Фото: скриншот з відео
"Shahed-136". Фото: скриншот з відео

У приміщеннях необхідно вибирати місце в кутку поруч із виходом, щоб у разі чого відразу вибігти.

У жодному разі не можна залишатися у громадському чи особистому транспорті під час обстрілів. Це вкрай небезпечно, як показали нещодавні обстріли столиці.

Також, пам'ятайте. Ховатися у під'їздах, під арками, на сходовій клітці, у підвалах панельних будинків, а також біля автозаправних станцій дуже небезпечно.

Ці невеликі та прості поради можуть врятувати вам життя.

У понеділок, 17 жовтня, росіяни знову атакували ними українську столицю. Пролунало чотири вибухи, серед яких навіть у житловий будинок. Щодо постраждалих поки що нічого невідомо.

Нагадаємо, що Україна зможе захиститися від іранських дронів-камікадзе: до НАТО передадуть спеціальні глушники

Раніше повідомлялося, що Білорусь запровадила режим контртерористичної операції та загрожує Польщі

Також, у Гаазі розпочали роботу над майбутнім трибуналом для путіна, позначено терміни здійснення мрії українців .