Нещодавно французький лідер Еммануель Макрон знову осоромився, коли мова зайшла про Україну, але в Офісі президента йому вже встигли відповісти.

Радник голови ВП України Михайло Подоляк під час свого чергового інтерв'ю розповів, що думає про чергову заяву наших союзників.

Справа в тому, що нещодавно лідер Франції Еммануель Макрон заявив, що його країна в жодному разі не відповідатиме ядерною зброєю на тактичний ядерний удар путіна по Україні. Крім того, цьому питанню приділяється дуже багато уваги, на його думку.

Емманюель Макрон. Фото: скрін youtube
Емманюель Макрон. Фото: скрін youtube

"Наша доктрина спирається на докорінні інтереси нації. Вони чітко визначені і не будуть порушені безпосередньо, якщо, наприклад, відбудеться балістична ядерна атака в Україні, регіоні", - заявив він.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Михайло Подоляк не став стримувати себе, і відразу ж відповів на подібну риторику союзників. Чоловікові треба зрозуміти, що це не питання його особистого бажання, а питання відповідальності Франції, тому розкидатися такими заявами вкрай неправильно.

Ядерна зброя - фото 24 канал
Ядерна зброя - фото 24 канал

"Позиція пана Байдена та міс Трасс вона абсолютно чітка. Це ядерні держави, вони чітко розуміють, що після Карибської кризи було напрацьовано доктрину, до якої потім приєднався договір про нерозповсюдження ядерної зброї. Зламати це означає, що ми хаотизуємо світ, і у нас розпочнуться десятки чи сотні малих та великих конфліктів, у яких використовуватиметься ядерна зброя" - каже Михайло Подоляк.

Немає різниці, як вони його отримають, але це може статися. Це історична відповідальність, яку розуміє французький президент.

Саме тому дуже безглуздо чути питання українським представникам про те, як ми відповідатимемо на можливе застосування росією ядерного озброєння. Це не до нас питання.

"Це не відповідальність України. Україна – не ядерна держава. У нас немає ядерної зброї, ми не говоримо на ядерну тематику. Ми взагалі не розпочинали війну" – підсумував радник голови ОПУ.

Нагадаємо, що заплатять прості росіяни, які радіють ракетним обстрілам: путіну вказали на фатальні помилки

Раніше повідомлялося, що масований ракетний удар по Україні: чи змінилася думка світових лідерів щодо постачання ППО для закриття неба

Також ФСБ зробили крайнім у підриві Кримського мосту голову розвідки Кирила Буданова: детальний "план" від пропагандистів