Посольство Сполучених Штатів Америки в Москві закликало своїх громадян негайно залишити територію Росії. Дежавю.

Про це стало відомо завдяки офіційному розпорядженню, що опубліковано на порталі американського посольства у Росії.

Пов'язано це може бути з різними речами. Наприклад, через оголошену часткову мобілізацію, люди з подвійним громадянством також можуть бути призвані до армії, а також відправлені до зони бойових дій в Україні.

Заява посольства, фото: скріншот
Заява посольства, фото: скріншот

"Громадяни США не повинні їздити до Росії, а ті, хто проживає або подорожує в Росії, повинні негайно залишити Росію, доки залишаються обмежені можливості для комерційних поїздок", - йдеться у заяві на сайті посольства.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати
Показати ще

При цьому через напружені відносини між цими двома країнами можливості американського посольства сильно обмежені, і тим самим транспортні можливості зараз тільки посилюються.

"Якщо ви хочете виїхати з Росії, вам слід якнайшвидше самостійно вжити заходів", - додали в диппредставництві.

Посольство США, фото з вільних джерел
Посольство США, фото з вільних джерел

Таку ж заяву зробили й у посольстві Болгарії, Польщі та Естонії.

Другою причиною, через яку вони раптово вирішили закликати своїх громадян залишити росію, може стати виступ путіна перед народом. Там він має оголошувати про результати так званого "референдуму" і визнати окуповані території частиною своєї імперії. Вони вважатимуть їх уже своїми, і казатимуть, що війна ведеться на їхній території. Це означає, що існує високий ризик оголошення воєнного стану країни, і тоді кордон для громадян виявиться закритим.

путін і Байден, фото: скріншот з відео
путін і Байден, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, що радник ВП Подоляк порівняв мобілізацію в Росії та в Україні .

Раніше повідомлялося, що у Міноборони розповіли, як відбувається підготовка до зимового сезону для ЗСУ: дефіцит форми пообіцяли прибрати

Також мобілізовані росіяни вперше в житті включили голову і намагаються потрапити в полон