У Німеччині підозрюють, що витоки газу на гілках російських газопроводів "Північний потік" через Балтійське море є наслідком умисних дій.

Вимірювальні станції у Швеції та Данії зареєстрували сильні підводні вибухи на російських газопроводах "Північний потік-1" та "Північний потік-2". А влада Швеції та Данії виявила витік газу в Балтійському морі. Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк назвав це спланованим росією терактом.

Вибух на газоводі. Фото: скриншот з відео
Вибух на газоводі. Фото: скриншот з відео

Рф хоче дестабілізувати економічну ситуацію в Європі та викликати паніку перед зимою, заявив Подоляк.

Масштабний "витік газу" з ПП-1 – це не що інше, як спланований Росією теракт та акт агресії в напрямку ЄС. Росія хоче дестабілізувати економічну ситуацію в Європі та викликати паніку перед зимою. Найкраща відповідь тирану та інвестиція в безпеку – танки для України. Особливо німецькі… - написав Подоляк.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Скриншот Twitter
Скриншот Twitter

"Добре видно, як хвилі відскакують від дна до поверхні. Без сумніву, це був вибух", - зазначив директор Шведської національної сейсмічної мережі Бйорн Лунд.

Через пошкодження газопроводів ціни на газ в Європі різко підвищились. І хоч протягом останнього місяця не було постачань газу цим маршрутом з росії, але цей інцидент посилює стривоженість на ринку, оскільки трейдери та чиновники стежать за будь-якими ознаками саботажу.

Тим часом Польща і Данія відкривають новий трубопровід для транспортування норвезького газу. Baltic Pipe є одним із головних проєктів польського уряду для забезпечення енергетичної безпеки та повної незалежності Польщі від російського газу.

Нагадаємо, ми писали, що мобілізовані росіяни вперше в житті включили голову і намагаються потрапити в полон.

Як повідомляв "Знай.ua" Ліз Трасс знову принизила путіна, і передбачила гучну поразку росії.

Також "Знай.ua" інформував, Сі Цзіньпіня можуть випхати у відставку: політолог пояснив, що це може змінити геть усе.