Чоловіки, які втекли з росії, ще довго не зможуть розслабитися. Казахстан зобов'язався видавати російських ухилістів, але не всіх.

На цьому наголосив міністр внутрішніх справ Казахстану Марат Ахметжанов під час брифінгу.

Щойно диктатор путін оголосив про часткову мобілізацію, всі найближчі кордони були заполонені охочими покинути територію Росії. Однією з країн-притулків їм став Казахстан. Ухилісти думали, що вони там будуть у безпеці, але виявилося це далеко не так. Країна може почати видавати громадян Росії, але станеться це лише в тому випадку, якщо чоловіка буде оголошено в міжнародний розшук.

Збройні сили Казахстану
Збройні сили Казахстану

"Якщо це кримінальне правопорушення, сьогодні щодня як з боку Росії, так і з нашого боку ведеться видача в рамках Мінської конвенції та в рамках надання правової допомоги, ратифікованих нашими Парламентами", - заявив Марат Ахметжанов.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Прапор Казахстану. Фото: скриншот Youtube
Прапор Казахстану. Фото: скриншот Youtube

До цього списку входять злочинці, які винні у кримінальних правопорушеннях, після чого їх оголосили у міжнародний розшук.

Усього за один тиждень до Казахстану виїхало 98 тисяч росіян, і з них більшість, звичайно ж, чоловіки. Вони тікають від мобілізації, замість висловити протест і зупинити це все. Прикро, що лише на сьомий місяць війни вони усвідомили, що їхня війна теж стосується.

Касим-Жомарт Токаєв, фото: скріншот з відео
Касим-Жомарт Токаєв, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, що росіян мобілізували і вони ще мають розщедритися: змогли забезпечити "гарматне м'ясо" лише повістками

Раніше повідомлялося, що Ліз Трасс знову принизила путіна, і передбачала гучну поразку росії .

Також, путін розраховує на капітуляцію України: названо точну дату від військового експерта