Останнім часом почастішали розмови про використання ядерної зброї у світі. Експерти вважають, що світ може зіткнутися із небувалими наслідками, якщо не зупинити росію зараз.

Про це 24 каналу сказав посол України у США (2015-2019 роки) Валерій Чалий.

Диктатор путін протягом останніх семи місяців загрожує світові використанням ядерної зброї, і саме тому Захід має негайно на це відреагувати, оскільки згодом кожна країна світу вирішила завести собі також таке озброєння.

Ядерна зброя
Ядерна зброя

"Навіть наша оцінка буде дуже суб'єктивна щодо готовності застосувати справді цю зброю масового знищення. Тому я буду дуже обережний у своїх оцінках. Я можу сказати, що це не перша ситуація, що виникає. Історично це було", - зазначає екс-посол.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Наприклад, під час Карибської кризи світ також опинився за один крок від ядерної війни, але, на щастя, цього не сталося. Тоді йшлося про балістичні ракети, що звичайно призвело до апокаліпсису.

"Зараз йдеться, на превеликий жаль, зовсім про інше. Про те, що може бути теоретично застосована тактична ядерна зброя, яка до жодних катастроф у світі не веде. Тому вона не є зупиняючою", - зазначає Валерій Чалий.

Володимир Путін
Володимир Путін

Якщо путін все ж таки наважиться застосувати навіть його, а Захід все ще ніяк не відреагує, то всі країни світу, включаючи Україну, вже через кілька років матимуть в арсеналі ядерну зброю.

"І це руйнує весь світовий порядок. Тому ніхто цього не допустить. Тому всі слова про катастрофічні наслідки для Росії – це не простий звук", - наголосив чоловік.

Нагадаємо, що в Грузії гідно "зустрічають" дезертирів з Росії: пам'ятають про закон бумерангу після злочину путіна.

Раніше повідомлялося, що безштанна алкогвардія: у мережі показали, які "воїни" їдуть в Україну гинути за путіна

Також, у Міноборони розвіяли в пух і прах російську статистику втрат ЗСУ