У Дагестані продовжуються протести проти мобілізації, до діла взялися жінки, яким вдалося відбити першого призовника з поліцейської автівки.

У Махачкалі продовжуються акції протесту проти мобілізації та відправки чоловіків на війну в Україну. Обурені дагестанці не бажають перетворювати все чоловіче населення на гарматне м'ясо. У телеграм-каналах розповсюджують відео з акцій протесту, на одному з відео видно, що жінки відбили у поліції затриманого призовника.

Дагестан, протести. Фото: скриншот з відео
Дагестан, протести. Фото: скриншот з відео

Також чути, як поліція почала стріляти. Повідомляють, що якщо поліція буде стріляти у жінок, протестні настрої можуть зрости.

Дагестан, протести. Фото: скриншот з відео
Дагестан, протести. Фото: скриншот з відео

Популярні новини зараз
Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

У місцевих пабліках повідомляють, що на мітингу в Махачкалі використовували шокери та перцівки, затримували хлопців, когось відбивали, одному хлопцеві порвали футболку, так само був діалог з представником влади у цивільному про права в росії, було кілька ментів у цивільному, крутили людей та з особливою жорстокістю відштовхували жінок, які скандували: "Україна не нападала на Росію, це ми напали на Україну."

Дагестан, протести. Фото: скриншот з відео
Дагестан, протести. Фото: скриншот з відео

На опозиційних дагестанських телеграм-каналах публікують звернення від протестувальників в Дагестані до жителів російських міст:

Цей чекістський режим Путіна має бути знесений повністю і вщент!!! Завтра! Ми Дагестан знаємо, що найбільшої шкоди зазнав і зазнає саме простий російський народ! Від цього режиму страждає весь пострадянський простір! Старий пес хоче жити, дихати та пити нашу кров! У Нас діти виросли, які не бачили одного президента крім Путіна! Урок гідних білорусів вчить нас оправлятися до останнього! Ми закликаємо завтра о 10-00 ранку за московським часом вийти всією Москвою, Пітером та всіма містами Росії! Опір має бути повним та повноцінним!!! - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, ми писали, що безштанна алкогвардія: у мережі показали, які "воїни" їдуть в Україну гинути за путіна.

Як повідомляв "Знай.ua", "дон-дон" Кадиров запропонував путіну відправити на фронт співробітників ФСБ, МНС та інших структур.

Також "Знай.ua" інформував, дагестанці повстали проти могилізації, чоловіки відмовляються помирати за путіна.