Французький президент Еммануель Макрон вирішив висловитися щодо нового рішення путіна щодо мобілізації, а також про війну в цілому. Вважає, що серйозна хвороба створила всі передумови цього.

Про це він заявив в інтерв'ю каналу CNN .

Глава Франції зазначив, що рішення путіна розпочати війну, а потім взагалі додати до неї часткову мобілізацію було величезною помилкою, і тепер можливість "встати на шлях миру" практично втрачена.

Еммануель Макрон, фото: скріншот відео
Еммануель Макрон, фото: скріншот відео

"Кілька місяців тому Володимир Путін говорив, що "на нього напали з боку НАТО, вони спровокували ситуацію, а він просто відреагував". Тепер усім ясно, що лідер, який вирішив розпочати війну, лідер, який вирішив підвищити рівень ескалації - президент Путін", - сказав Макрон.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Можливо, на всі його дії впливає пандемія коронавірусу, як зазначив французький президент. Декілька років диктатор путін перебував в ізоляції, і тому від неробства ухвалив таке рішення.

Путін і Макрон. Фото: скріншот youtube
Путін і Макрон. Фото: скріншот youtube

"У мене немає раціонального пояснення. Мені здається, це комбінація ресентименту, стратегії гегемонії в регіоні і, я сказав би, наслідків COVID-19, ізоляції" - каже Еммануель Макрон.

До речі, не забув він проїхатися і країнами, які продовжують дотримуватися нейтральної позиції в питанні України, адже таким чином вони просто стають "співучасниками" Росії.

Агресія, яка почалася 24 лютого, говорить про "повернення до епохи імперіалізму і колоній", і що тепер світ вкотре опинився між війною і миром. Поки це не закінчиться, ніхто на планеті не зможе почуватися безпекою.

Еммануель Макрон, скріншот з відео
Еммануель Макрон, скріншот з відео

"Сьогодні я хочу чітко сказати: ті, хто хоче імітувати боротьбу неприєднання, відмовляючись чітко висловлюватися, роблять помилку і понесуть історичну відповідальність", - сказав він, маючи на увазі рух неприєднання часів холодної війни.

Нагадаємо, що путін переміг росіян: страх перед владою перевершив страх смерті

Раніше повідомлялося, що путін може застосувати ядерну зброю проти України: представник ГУР Вадим Скибіцький

Також росіяни проти путінської мобілізації: у прокуратурі вже обіцяють 15 років за ґратами