Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк вирішив дати невелику пораду росіянам, яких насильно мобілізували та відправили Україну. У них залишилося два шляхи, і обирати саме їм.

Написав про це чоловік на своїй сторінці у соціальній мережі Twitter .

Чоловік закликав усіх таких громадян за першої ж нагоди здаватися в український полон, адже тут вони сто відсотків виживуть, і рідні не отримають звістку про загибель або про те, що ви "зникли безвісти".

"Примусово мобілізовані громадяни Росії, які не бажають безславно загинути в чужій країні! За першої ж нагоди - здавайтеся в полон. Україна гарантує вам збереження життя і гідне звернення" - сказано в повідомленні під постом.

При цьому Михайло Подоляк одразу зазначив, що таке рішення може забезпечити росіянам ще й перспективніше майбутнє. За Женевською конвенцією, до якої в Україні прислухаються на відміну від Росії.

Саме тому вони не лише не будуть травмовані та покалічені, а й не будуть видані російській федерації, якщо раптом самі виявлять таке бажання. Тобто, це їхній шанс вибратися з Росії назавжди, і при цьому зберегти своє життя.

Михаил Подоляк, фото: Instagram
Михаил Подоляк, фото: Instagram

Нагадаємо, що путін 21 вересня оголосив по всій країні часткову мобілізацію, і це дуже налякало бравих патріотів, які воювали з українцями через екрани смартфонів. Різко збільшилася кількість людей, які почали покидати країну, і переважно це чоловіки, які підлягають мобілізації. Ніхто не згоден помирати через амбіції путіна.

Російські окупанти. Фото: скрін youtube
Російські окупанти. Фото: скрін youtube

Світові лідери також відреагували на початок мобілізації в Росії, і вважають, що таким способом путін почав показувати свій страх перед поразкою, яка вже неминуче.

Нагадаємо, що представник ГУР МО Вадим Скибицький передбачив розпад путінської імперії після перших днів мобілізації

Раніше повідомлялося, що пропагандисти зламалися, несіть нових: Ольга Скабеєва похвалила американські Himars і війська НАТО, незабаром заговорить українською

Також, путін почав серйозно думати про різке припинення війни в Україні - Реджеп Тайіп Ердоган