21 вересня українці лягали спати у радісному збудженні, адже з російського полону повернулися 215 наших захисників, серед яких і бійці полку "Азов", які до останнього захищали "Азовсталь".

Як стало відомо, 5 героїв-командирів "Азовсталі" обміняли на 55 російських полонених, які не мають для нас жодного інтересу. Ще 200 військових обміняли на Віктора Медведчука, 10 полонених іноземців росія відпустила до Саудівської Аравії.

Росія передала 10 військовополонених в Україні іноземців Саудівської Аравії
Росія передала 10 військовополонених в Україні іноземців Саудівської Аравії

Зазначимо, що командири "Азова" - Денис Прокопенко "Редіс", Сергій Волинський "Волина", Святослав Паламар, Денис Шлега, Олег Хоменко - будуть до кінця війни в Україні у Туреччині.

Президент Володимир Зеленський висловив подяку президенту Туреччини Реджепу Тайіпу Ердогану за провідну роль у цьому процесі та всім, хто взяв участь у порятунку захисників.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

"Ми домовилися, що п'ятеро звільнених командирів «Азова» будуть у комфортних умовах у Туреччині до кінця війни і зможуть бачитися з сім'ями. Також Україна, на подяку за допомогу нашій державі, звільнила з полону росії п'ятьох громадян Великобританії, двох — США, а також громадян Марокко, Швеції, Хорватії. Дякую за сприяння Саудівській Аравії. Пам'ятаємо про всіх, хто перебуває в російському полоні, і зробимо все для їхнього порятунку" , - сказав президент України.

Володимир Зеленський, фото: ОПУ
Володимир Зеленський, фото: ОПУ

Нагадаємо, "Пташка" Катя Поліщук, Михайло Вершинін, засуджені іноземці: Україна повернула з полону захисників, у тому числі з "Азовсталі".

Раніше ми повідомляли, що Україна повернула захисників "Азовсталі" Паламара, Волинського та Прокопенка з російського полону.