Стало відомо про те, якою може бути реакція росіян на те, що Україна продовжує стрімких успіхів на полі бою. Вони можуть зважитися на непередбачувані речі.

Про це заявив голова Об'єднаного комітету начальників штабів генерал США Марк Міллі, як пише портал Reuters.

Збройні сили України з початку контрнаступу, який розпочався близько трьох тижнів тому, звільняють населені пункти один за одним. Крім того, за перші дні вересня вони деокупували практично всю Харківську область. Це набагато більше, ніж росіяни досягли в Україні починаючи з квітня місяця.

Руйнування, фото: ДСНС скріншот з відео
Руйнування, фото: ДСНС скріншот з відео

Звичайно ж, у Кремлі налякані, і їм не подобається така тенденція. Саме тому на нас незабаром може чекати несподівана реакція росіян. Україні потрібно в наступні тижні не втрачати пильності, оскільки можливо все.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Ризики ескалації з боку путіна були завжди, але тепер вони лише посилилися.

"Війна зараз йде не надто добре для Росії. Тому всі ми зобов'язані підтримувати високий рівень готовності, пильності. Під час ведення війни ви просто не можете бути повністю впевненими, що буде далі", - сказав Марк Міллі.

Марк Міллі, фото: скріншот з відео
Марк Міллі, фото: скріншот з відео

Американські війська при цьому, які перебувають у Європі, не перебувають під підвищеною загрозою, проте мають бути готовими до всього.

Марк Міллі при цьому не став припускати, якими будуть наступні кроки путіна, але лише попередив, що це нова фаза війни, і зараз українські захисники перехопили стратегічну ініціативу. Сподіваємося, що це продовжиться і надалі.

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

"Через це ми повинні дуже уважно стежити за реакцією Росії на це", - наголосив Марк Міллі.

Полонені. Фото: скриншот з відео
Полонені. Фото: скриншот з відео

Нагадаємо, що жителі Придністров'я розчарувалися у Росії, і більше не хочуть воювати: звільняються навіть контрактники

Раніше повідомлялося, що російські окупанти тікають від воїнів ЗСУ, втрачаючи по дорозі шеврони та труси .

Також у США вражені перемогами ЗСУ після розгрому російських військ на Харківському та Херсонському напрямках .