Президент Латвії Егілс Левітс виступив за початок переговорів щодо вступу України до Європейського Союзу.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна". Лідер балтійської країни, перебував у Києві з робочим візитом. Він заявив, що люди у його країні відчувають глибоку солідарність з Україною, тому що знають, що означає вторгнення іноземної держави в незалежну країну.

Егілс Левітс та Володимир Зеленський. Фото: скриншот Youtube
Егілс Левітс та Володимир Зеленський. Фото: скриншот Youtube

Латвія також вірить, що війна закінчиться перемогою України.

Україна не лише політично та культурно належить до європейської родини, а й має бути членом ЄС, адже Європейський Союз – це об'єднання вільних демократичних країн. Ми робимо все, щоб забезпечити початок переговорів про вступ… Наше завдання – йти далі та розпочати переговори про процес вступу України до ЄС, - сказав він.

Популярні новини зараз
Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

На прес-конференції був присутній прем'єр-міністр Польщі Матеушем Моравецький.

Президент Латвії наголосив, що країни завжди залишатиметься на боці українського народу, який зараз б'ється не лише за свою свободу, а й за всю Європу та весь вільний світ. Та зазначив, що обов'язок країн союзників полягає в тому, щоб забезпечити Україну всією необхідною допомогою задля перемоги.

Нагадаємо, ми писали, що Естонія, Латвія, Литва та Польща закривають в'їзд для росіян, віза не має значення.

Як повідомляв "Знай.ua" окупанти відправили під фільтрацію тисячі мирних українців з початку війни: загрожують убивством та звинувачують у всьому ЗСУ.

Також "Знай.ua" інформував, що Дмитро Кулеба анонсував "сюрпризи" для білорусів найближчим часом: мандруватимуть світом лише у мріях.