Херсон не стане місцем головного удару Збройних сил України в ході контрнаступу. Вони можуть звільнити одразу кілька ділянок.

Про це повідомив полковник запасу та військовий експерт Роман Світан в одному зі своїх нових інтерв'ю.

На його думку, зараз українські захисники вже почали "переламувати" вороже угруповання в Херсонській області, і зробити це їм вдасться, найімовірніше, без повноцінних штурмів.

Роман Світан, фото: скріншот їх відео
Роман Світан, фото: скріншот їх відео

Реальний контрнаступ ми можемо побачити в іншому місці, і вже є шість ділянок фронту, де це може бути організовано.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

"Далі будуть цікаві дії, вже елементи сетецентричної війни. Напрям головного удару, реальний — це не Херсон. Ось це все правобережне угруповання, його можна залишити, як вишеньку на торті. Її можна протягом усієї війни до перемоги України ось так ось" поливати "з усіх боків, - а вона там "поливається" реально з усіх боків вогнем, - і просто її знищувати до останнього росіянина", - заявив Роман Світан.

ЗСУ. Фото: скрін youtube
ЗСУ. Фото: скрін youtube

Якщо вони зараз вирішували перекидати додаткові сили на південні напрямки, всі вони будуть ліквідовані, і українські захисники мають необхідне для цього озброєння. Це буде так званий "південний казан" для ворожих батальйонів. Основний удар нас усіх чекає в іншому місці, яке буде дуже несподіваним.

"Я так розумію є як мінімум 5-6 напрямків, де може бути реально розвинений наступ. Це і на Харків, якщо з півночі почати. ​​Відсування фронту від Харкова кілометрів на 40: як мінімум до кордону Росії. Також з-під Старого Салтова до досі ще не знято питання щодо виходу на Куп'янськ і відрізання ізюмського угруповання. Третє - це просто наступ із заходу на Ізюм" - продовжив Роман Світан.

ЗСУ. Фото: скриншот Facebook
ЗСУ. Фото: скриншот Facebook

Не виключені штурми і на Донеччині. Усі наші території обов'язково будуть повернуті до рідної гавані.

Нагадаємо, що Олексій Данилов знайшов 5 відмінностей між ЗСУ та рашистами, згадавши про унітази

Раніше повідомлялося, що співробітники ФСБ почали вивозити сім'ї із Криму: українські спецслужби перехопили листування

Також Роман Світан поділився точною кількістю окупантів під Херсоном.