Комітет ООН з прав людини закликав уряд Латвії припинити руйнацію радянських пам'яток у країні та забезпечити збереження частин зруйнованих пам'яток.

Про це пише білоруський телеграм-канал Белта, з посиланням на росЗМІ. У повідомленні йдеться, що нібито представник УВКПЛ Вівіан Квок зробив таку заяву.

Знесення пам'ятників, Латвія. Фото: скриншот з відео
Знесення пам'ятників, Латвія. Фото: скриншот з відео

Управління ООН з прав людини намагалося зупинити руйнування радянського пам'ятника в честь визволення Латвії та її столиці Риги від нацистів у Другій світовій війні. Однак минулого тижня меморіал все ж було зруйновано. У Латвії стверджують, що ООН не повідомила її про своє рішення запровадити тимчасові заходи захисту.

Рига також заявила, що УВКПЛ "не є судом", а його висновки "не є юридично обов’язковими".

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Нагадаємо, що у Латвії зруйнували практично всю комуністичну спадщину у вигляді пам'ятників та стел. 25 серпня у столиці Латвії Ризі завершився демонтаж радянського пам'ятника визволителям від німецько-фашистських загарбників у парку Перемоги в Пардаугаві.

12 травня, Сейм Латвії остаточно ухвалив законопроєкт, який скасовує положення договору з росією про збереження меморіальних споруд.

Після здобуття Латвією незалежності внаслідок розпаду СРСР влада країни все більше стала сприймати меморіал як символ радянського гноблення, і неодноразово піднімалося питання про його знесення.

Нагадаємо, ми писали, що неадекватний рашист зчинив бійку через любов до бункерного дідка у Польщі.

Як повідомляв "Знай.ua" Ольга Сумська їде до Європи з "Булгаковим" російського режисера, але нічого в цьому не бачить.

Також "Знай.ua" інформував, олімпійська чемпіонка Дар'я Білодід підкорила Ригу довгими ногами після перемоги на Кубку Європи.