У Сполучених Штатах Америки заявили про готовність своїх "ядерних сил". Вони у такий спосіб демонструють, що у разі небезпеки готові відповісти негайно.

Про це повідомляє портал Reuters .

Справа у тому, що у вівторок, 16 серпня, ними були проведені випробування міжконтинентальної балістичної ракети Minuteman III. Раніше вони були відкладені, щоб уникнути ескалації напружених стосунків із Китаєм у той час, як на Тайвань прибула Пелосі.

Випробування ядерної зброї. Фото: скриншот Youtube
Випробування ядерної зброї. Фото: скриншот Youtube

Випробування пройшли успішно, і вони показали "готовність ядерних сил США і вселяли впевненість у смертоносності та ефективності національних засобів ядерного стримування", як зазначили військові.

Популярні новини зараз
Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Раніше вже було проведено щонайменше 300 таких випробувань. До речі, у квітні їх також було ухвалено рішення скасувати, але вже через ситуацію в Україні та агресію Росії.

Нагадаємо, що Minuteman III може нести ядерну зброю, розроблену компанією Boeing Co. (BA.N), і при цьому є ключовим у арсеналі американських збройних сил. У ракети радіус приблизно 9660 км/с, а швидкість польоту становить 24 тисячі кілометрів на годину. Тобто, у разі будь-якої агресії з боку Китаю чи Росії, США готові негайно відповісти.

Ядерна зброя
Ядерна зброя

Сподіваємося, що цього ніколи не станеться, а країни все ж таки зійдуться на думку, що ядерна зброя має бути назавжди ліквідовано.

Тим часом російський диктатор путіна заявив, що ядерні сили його недодержавства вже приведені у стан підвищеної готовності.

ядерна зброя
ядерна зброя

Нагадаємо, що трибунал для путіна невідворотний: Кулеба передбачив дуже складні часи для Росії

Раніше повідомлялося, що полонений окупант надивився телевізора, і вирушив воювати через "тиранію Києва" народу Донбасу.

Також, Лукашенко за прикладом путіна набирає до армії неповнолітніх випускників: зі шкільного двору одразу в Україну