Захисник із 128 окремої гірничо-штурмової Закарпатської бригади Руслан врятував вівчарку із постійного обстрілюваного окупантами села і знайшов не лише нового друга, а й захисний талісман. Неймовірну історію розповіли на офіційній сторінці Міноборони України у соцмережі facebook.

Воїн ЗСУ Руслан врятував вівчарку із села, яке постійно обстрілювали окупанти. Пес був поранений - з уламками в лапах та контузією. Захисник вирішив взяти чотирилапого друга до себе і відшукав ветеринара у сусідньому місті, який допоміг виходити тварину.

Діна. Фото: facebook.com/MinistryofDefence.UA
Діна. Фото: facebook.com/MinistryofDefence.UA

Вівчарку назвали Діна і вона стала справжнім талісманом для Руслана та його товаришів. Справа в тому, що вона передбачає атаки ворога і передчасно попереджає захисників.

"Дина відчуває, коли снаряд чи міна летить на нас. Відразу кидається в бліндаж, то допомагає нашим хлопцям рятуватися від російської арти", - ділиться боєць.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Руслан зазначив, що незвичайне вміння Діни дуже допомагає в бою, адже воїни мають час сховатися і не потрапити під вогонь противника.

"Коли я став брати її на позиції, з'ясувалося, що вона орієнтується по парафіях ворожої арти. У першу секунду людина чує лише звук виходу, а потім свист снаряда, який приблизно вказує напрямок. А Діна обчислювала напрямок миттєво", - розповів новий господар Діни.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, Олександр Невзоров розповів, як путінські війська із СІЗО готові померти за диктатора та пральну машинку: "Пузаті дідки антисанітарного вигляду".

Також наш портал повідомляв, ЗСУ готові: Сергій Хлань анонсував приємні новини для херсонців у найближчі тижні.

Крім того, ми писали, Михайло Подоляк розповів, як дати відчути росіянам війну: "Тільки розмови про втрату".