Звільнення Херсонської області від окупантів може статися без вуличних боїв. У росіян уже не буде боротися ресурсів.

Про це повідомив керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в ефірі телемарафону.

За його словами, українським захисникам залишилося лише 18 кілометрів до міста Херсон, проте все може закінчитися і не розпочавшись. Чоловік вважає, що бойові дії можуть не розпочатися, оскільки російські окупанти втечуть набагато раніше, адже вони опинилися у пастці.

Олександр Мусієнко
Олександр Мусієнко

"Не факт, що звільнення Херсона буде пов'язане з боями у міських умовах. Можливо, противник просто почне здаватись або відступати від Херсона", - заявив експерт.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Також Збройні сили України готові до боротьби за свої території, і незабаром будуть вжиті всі заходи для того, щоб повернути місто під свій контроль. Зараз перед ними стоїть завдання створити умови, за яких вони зовсім не зможуть чинити опір.

Окупований Херсон, кадр з відео
Окупований Херсон, кадр з відео

"Ще до 24 лютого, і не лише Збройні сили України, а й нацгвардія, спецпідрозділи поліції та інші види військ, які зараз задіяні на передовій, проходили навчання якраз на урбанізованій місцевості, тобто у міських умовах. Вони відточували навички ведення бойових дій у містах", - розповів Мусієнко.

На правий берег Херсонської області вже заманили щонайменше 10-12 тисяч росіян, і всі вони опинилися в пастці через ювелірні удари ЗСУ мостами. Тому сумнівів в успіхах контрнаступу бути не повинно.

Артилерія ЗСУ. Фото: скрін youtube
Артилерія ЗСУ. Фото: скрін youtube

"Зараз вони ще більше виявляються відрізаними. Тому що, як тільки намагаються відновити будь-який міст чи переправу, як от Антоновський, одразу по ньому завдаються удари. Тобто постійний вогневий контроль, щоб логістичне забезпечення окупантів було перервано", - підсумував експерт.

Нагадаємо, що гелікоптери з дефектами та бронемашини без броні: Кремль посилає окупантів на забій у консервних банках

Раніше повідомлялося, що азовця Дениса Прокопенка вивезли до Росії, дружина Катерина не може достукатися до Червоного Хреста .

Також, відпочиваючим у Росії прилетів "привіт з полігону", намагалися перевершити Himars