Жителі Дагестану почали масово відмовляти від війни в Україні, і втікають, поки їсть можливість назад додому.

Про це повідомляє проект "Верстка", і як вони зазначили, втеча з війни стала досить поширеним для них явищем.

Будинки громадян Дагестану садять на гаупвахту, а також загрожують трибуналом за дезертирство, після чого звільняють зі служби. В особисту справу таким чоловікам ставлять друк "Схильний до зради, брехні та обману». Це означає, що нікуди на роботу їх офіційно вже не візьмуть.

Буряти та дагестанці. Фото: скриншот Youtube
Буряти та дагестанці. Фото: скриншот Youtube

Останні кілька місяців відмовників стало настільки багато, що владі доводиться розміщувати в соціальних мережах оголошення про набір контрактників у військову частину. Раніше таких проблем ніколи не було, оскільки місто Буйнакськ завжди вважалося досить бідним, та іншої роботи там немає.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще

Мабуть, військові настільки сильно бояться Збройних сил України, що готові провести все життя, що залишилося в злиднях, але, хоча й живими.

Російський окупант, фото: скріншот із відео
Російський окупант, фото: скріншот із відео

"Буйнакськ, у якому проживає багато сільського населення, це навіть не Махачкала. Люди живуть бідно, знайти роботу — велика удача. От і йдуть у військову частину. Держава сама зробила так, що гідні зарплати зараз лише у всього репресивного апарату та військових", - каже родичка одного з відмовників.

Не можна не відзначити того факту, що Дагестан вийшов на перше місце через втрати бойового складу у війні проти України. Вони навіть випередили Бурятію, яка завжди була сумно відома великою кількістю загиблих на інших війнах.

Друк окупантів, фото: вільне джерело
Друк окупантів, фото: вільне джерело

Станом на 28 липня в бойових діях загинули 257 дагестанців та 223 буряти. Майже вдвічі більше, ніж за десять років війни в Афганістані.

Нагадаємо, що воїн ЗСУ поодинці розправився з цілим відділенням російських окупантів: ніхто не врятувався

Раніше повідомлялося, що Гітанас Науседа не бачить сенсу сідати за стіл переговорів з росією, доки вони не ослабнуть .

Також російські окупанти визнали, що кремлівська пропаганда побудована на брехні: закликали родичів не дивитися телевізор