Швеція знову підтвердила свою підтримку Україні на ділі. Незабаром може розпочатися виробництво зброї спеціально для України.

Про це повідомляє місцевий портал svt.se.

Міністр оборони Швеції після зустрічі на конференції в Копенгагені заявив, де вкотре підтримав Україну в її боротьбі з російськими окупантами. Там він разом із колегами визначив одразу три основні напрямки довгострокової підтримки.

Постачання зброї в Україну, фото з вільних джерел
Постачання зброї в Україну, фото з вільних джерел

Наприклад, Швеція вже надала близько 120 інструкторів для того, щоб навчати наших військових у Великій Британії, а зовсім скоро може розпочатися виробництво зброї для Збройних сил України.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

"Цього я не виключаю, але поки що рано говорити. Ми позитивно беремо участь у всіх трьох вимірах, але зрештою ми бачимо, як ми об'єднуємо це все воєдино", - говорить Пітер Хультквіст.

Швеція, скріншот: YouTube
Швеція, скріншот: YouTube

Більше того, з цим уже сьогодні можуть допомогти Словаччина, Польща та Чехія. Сподіваємося, що це справді відбудеться, і процес запуститься вже найближчим часом.

"Йдеться про використання виробничих ліній у різних країнах для виробництва зброї, яку можна безпосередньо постачати в Україну", - продовжив міністр оборони Швеції.

Воїни ЗСУ. Фото: скрін youtube
Воїни ЗСУ. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що саме завдяки підтримці Західних країн та професіоналізму ЗСУ ми вже майже півроку боремося з росіянами. Якщо вони щодня стають лише слабшими, то ми ж за кілька кроків від перемоги.

Нагадаємо, що бойовик з Донецька назвав головну проблему України, і цього вантажу неможливо позбутися

Раніше повідомлялося, що ставляться до своїх як до сміття: окупанти скаржаться на ставлення командування

Також пропагандист Соловйов натякнув ЗСУ на нові цілі: розчарувався у "другій армії"