Втрати росіян на аеродромі в Криму стали найбільшими для росіян з часів Другої світової війни. Тим часом у пропагандистів все ще "немає втрат".

Про це повідомляє портал CNN.

Супутникові знімки, які з'явилися нещодавно в мережі, свідчать про те, що як мінімум сім військових літаків окупантів було знищено. Все це після раптових вибухів на аеродромі у місті Сакі.

Удари у Криму, фото: CNN
Удари у Криму, фото: CNN

Все б нічого, звичайна справа на війні, якби не одне "але". Це найбільші втрати військової авіації Росії за один раз після Другої світової війни.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

До речі, науковий співробітник азіатського інституту Гріффіта і колишній пілот ВПС Австралії Пітер Лейтон вивчив ці знімки, і впевнений абсолютно точно, що це була навмисна атака по летовищу, але ніяк не нещасний випадок через два кратери.

Удари у Криму, фото: CNN
Удари у Криму, фото: CNN

Знищені літаки були бомбардувальниками Су-24 та багатоцільовими винищувачами Су-30. Саме за їх допомогою російські загарбники скидали удари на українські міста. Ще як мінімум два літаки було пошкоджено.

Вибух у Криму, кадр з відео
Вибух у Криму, кадр з відео

"Якщо одна бомба вибухає, вона може послати високошвидкісні, дуже гарячі уламки в будь-які сусідні бомби і підірвати їх. Це називається поширенням вибуху. На зображенні російської авіабази можна побачити три джерела вибуху. Вони "запустили" сусідні літаки, на яких, здається, були бомби. Вибух поширився", – пояснив Лейтон.

Нагадаємо, що карпатська мольфарка Магдалена Мочіовскі зізналася, як побачила уві сні закінчення війни: названо можливі терміни

Раніше повідомлялося, що американський дипломат розповів, чому Україні важливо повернути Крим найближчим часом .

Також, бойовик із "ДНР" потрапив на церковне свято в полон до ЗСУ, і того ж дня дізнався про загибель сина на війні