Втрати росіян на аеродромі в Криму стали найбільшими для росіян з часів Другої світової війни. Тим часом у пропагандистів все ще "немає втрат".

Про це повідомляє портал CNN.

Супутникові знімки, які з'явилися нещодавно в мережі, свідчать про те, що як мінімум сім військових літаків окупантів було знищено. Все це після раптових вибухів на аеродромі у місті Сакі.

Удари у Криму, фото: CNN
Удари у Криму, фото: CNN

Все б нічого, звичайна справа на війні, якби не одне "але". Це найбільші втрати військової авіації Росії за один раз після Другої світової війни.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

До речі, науковий співробітник азіатського інституту Гріффіта і колишній пілот ВПС Австралії Пітер Лейтон вивчив ці знімки, і впевнений абсолютно точно, що це була навмисна атака по летовищу, але ніяк не нещасний випадок через два кратери.

Удари у Криму, фото: CNN
Удари у Криму, фото: CNN

Знищені літаки були бомбардувальниками Су-24 та багатоцільовими винищувачами Су-30. Саме за їх допомогою російські загарбники скидали удари на українські міста. Ще як мінімум два літаки було пошкоджено.

Вибух у Криму, кадр з відео
Вибух у Криму, кадр з відео

"Якщо одна бомба вибухає, вона може послати високошвидкісні, дуже гарячі уламки в будь-які сусідні бомби і підірвати їх. Це називається поширенням вибуху. На зображенні російської авіабази можна побачити три джерела вибуху. Вони "запустили" сусідні літаки, на яких, здається, були бомби. Вибух поширився", – пояснив Лейтон.

Нагадаємо, що карпатська мольфарка Магдалена Мочіовскі зізналася, як побачила уві сні закінчення війни: названо можливі терміни

Раніше повідомлялося, що американський дипломат розповів, чому Україні важливо повернути Крим найближчим часом .

Також, бойовик із "ДНР" потрапив на церковне свято в полон до ЗСУ, і того ж дня дізнався про загибель сина на війні