Стало відомо про те, що в Узбекистані почали загрожувати в'язницею співвітчизникам, які зберуться поїхати воювати проти України, проте діаспора з Росії все ще хоче їхати.

Про це повідомляють пропагандистські засоби масової інформації, посилаючись на заяву посольства Узбекистану у Росії.

Справа в тому, що лідери узбецької діаспори, які мешкають у країні-агресорі, закликали своїх співвітчизників поїхати воювати в Україну, однак у посольстві різко негативно відреагували на це.

Їм нагадали, що за законами країни найманців чекає кримінальна відповідальність, тож краще цього не робити.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Почалося все із заклику голови правління регіональної громадської організації "Товариство центральної Азії узбеків Пермського краю" Джахонгіра Джалолова. Він вважає, що Узбекистан зобов'язаний допомогти росії воювати з українцями, адже вони мешкають на їхній території. Або ж, як сказав чоловік - "виправдати хліб, який їмо".

Ця новина швидко поширилася мережею, і дійшла навіть до посольства Узбекистану в Росії. Там засудили таке рішення і виступили з попередженням про кримінальну відповідальність за участь у війні на боці іншої держави. Нікому не радять наражатись на провокації, інакше це може вкрай погано закінчитися.

Російські окупанти, фото: скріншот із відео
Російські окупанти, фото: скріншот із відео

Справа в тому, що за законами країни участь у збройних конфліктах на території інших держав - це кримінальний злочин. Тому попереджають, що до відповідальності буде притягнуто всіх осіб, які поїдуть воювати.

Це сильно ламає плани Кремля, і Узбекистан подає добрий приклад іншим країнам. Путіну незабаром доведеться розраховувати виключно на свої сили, а їх лишилося не так багато.

Російський окупант, фото: скріншот із відео
Російський окупант, фото: скріншот із відео

Нагадаємо, що в окупантів істерика: дрони потрапляють у "яблучко", перетворюючи ворогів на "добрих росіян"

Раніше повідомлялося, що росія використала половину своїх військових ресурсів, а загальну мобілізацію боїться — чи ще довго вистачить

Також, російські ліси горять нещадним вогнем, і до кремля недалеко: люди задихаються від диму, площа пожеж - до 83 тис. га