Стало відомо про те, що Сполучені Штати Америки, вочевидь, включили в останній пакет військової допомоги Україні протирадіолокаційні ракети.

Про це повідомив заступник міністра оборони Сполучених Штатів Америки Коллін Кал, як зазначає український журнал Остап Яріш у себе в Twitter.

Це чудова новина, оскільки йдеться найімовірніше про американські ракети AGM-88 HARM. Максимальна дальність їхнього пуску становить близько 150 кілометрів, а мінімальна – 25. З їхньою допомогою нам вдасться подолати російських окупантів ще швидше.

AGM-88 HARM, фото: вільне джерело
AGM-88 HARM, фото: вільне джерело

Саме їхні залишки було знайдено на позиціях російських окупантів, що говорить про те, що Збройні сили України вже встигли випробувати їх, і вони ефективні.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Раніше Пентагон не повідомляв про передачу такого озброєння Україні, але, мабуть, це справді так і є. Позиції всіх російських агресорів буде ліквідовано за їх допомогою.

Передача ракет, фото: скріншот
Передача ракет, фото: скріншот

Нагадаємо, що AGM-88 HARM - американська високошвидкісна протирадіолокаційна ракета. Розроблялися вони як заміна ракетам AGM-45 Shrike, і на озброєння потрапили ще в 1983 році.

Даний вид боєприпасів має пасивну голівку радіолокації, а дальність їх дії, як було зазначено вже раніше, до 150 кілометрів. Довжина ракети – 4,17 метра. Діаметр – 0,25 метра.

Добре себе вони показали під час військового конфлікту проти Лівії 1986 року, а ще їх застосовували під час війни у ​​Перській затоці. Відмінна новина для українських військових, адже окуповані території тепер буде звільнено ще швидше.

Нагадаємо, що президент Туреччини Ердоган вирішив стати на бік путіна: допомагатиме і вже закликає до переговорів

Раніше повідомлялося, що 100 тисяч добровольців із Північної Кореї можуть взяти участь на боці Росії у війні проти України

Також, окупанти замишляють підрив Запорізької АЕС, загрожуючи всій Європі катастрофою: замінували енергоблоки, чекають на ВСУ