Декілька тижнів тому 10-річна Валерія, граючи в шашки, зібрала 21 тисячу гривень і віддала все на ЗСУ через фонд Сергія Притули.

Як виявилося, не тільки це юне дарування використовує свої вміння для допомоги Україні у перемозі над російськими окупантами.

Вчинок Валерії надихнув 11-річного Андрія. У юних любителів шашок один тренер, тож і вміння серйозні. Виграючи у перехожих, хлопцеві вдалося зібрати чималу суму. У святковий день гроші в Андрія забрав ведучий Нового каналу та громадський діяч Олександр Педан.

Олександр Педан та 11-річний Андрій, фото: pedanos
Олександр Педан та 11-річний Андрій, фото: pedanos

"Дуже нервував, оскільки в мене була супермісія. Я йшов на день народження до Андрія! І у свої 11 він не захотів, щоб йому подарували щось, а захотів зробити добро дітям, які постраждали під час війни, – розповідає Педан. – Прямо під супермаркетом, граючи в шашки, за два тижні він зібрав понад 20 тисяч гривень.На ці кошти харків'янка Майя разом із ще 20 дітьми поїде до спеціального реабілітаційного табору No siren у Болгарії від Junior. Головна мета цього відпочинку – покращити психологічний та фізичний стан дітей а також повернути їх до безпечного життя хоча б на якийсь час."

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок
Показати ще

Знайомство з Олександром Педаном було сюрпризом для Андрійка. Хлопчик не знав, що до нього прийде зірка. Ще й не з пустими руками! Телеведучий подарував хлопцеві набір для гри у петанк.

Олександр Педан та 11-річний Андрій, фото: pedanos
Олександр Педан та 11-річний Андрій, фото: pedanos

До речі, у сучасну гру одразу зіграли всі разом: Олександр, Андрій та його родина. І без партії у шашки не обійшлося!

"Я сказав Андрійкові, що гроші – не найголовніше. Найголовніше – його бажання та прагнення допомагати! – ділиться ведучий Нового каналу. – Справді, подивіться, які у нас діти. Як вони швидко дорослішають. Діти вже допомагають дітям!"

Нагадаємо, що друг Притули та Фреймут Олександр Педан сказав, куди відправить дочку із золотою медаллю: "Туди де дешевше...".

Раніше ми повідомляли, що руг Сергія Притули Олександр Педан попався на брехні, тепер у прокурорів на детекторі.