Стало відомо про те, що росіяни все ще намагаються досягти якихось успіхів в Україні. На цей раз вони планують використовувати іранський супутник для того, щоб шпигунити.

Про це повідомляє The Washington Post .

Справа в тому, що за отриманою інформацією від розвідки, практично через шість місяців війни росіяни мають намір використовувати іранський розвідувальний супутник "Хайам", щоб отримувати нові дані про дії України.

Супутник: скрін з відео
Супутник: скрін з відео

Запущений супутник буде, найімовірніше, 9 серпня за допомогою космодрому "Байконур" та ракетою "Союз".

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Іран планує його використовувати для того, щоб шпигувати на Близькому Сході, і росіяни навіть погодилися побудувати для нього систему "Канопус-V", яка має камеру високого дозволу. Це дозволить офіційному Тегерану стежити за найважливішими об'єктами в Ірані та Перській затоці.

Супутник
Супутник

Робить такий добрий крок росія не просто так, а щоб використати його і у своїх цілях. За допомогою цього супутника вони хочуть спостерігати за різними цілями в Україні в найближчі кілька місяців, або ще довше.

Камера "Хайама" має дозвіл приблизно 1,2 метра, а це суттєво розширює можливості Ірану, зокрема через можливість "доручити" новому супутнику вести безперервний контроль за обраними місцями, зазначають офіційні особи.

Знімки з супутника
Знімки з супутника

Як це позначиться на війні в Україні, і чи завдасть сильної шкоди ЗСУ - поки що незрозуміло, проте, найімовірніше, окупанти не зможуть повною мірою використати цю систему. Україні ж допомагають американські супутники, які показують всю інформацію про ворожі війська.

Нагадаємо, що Юрій Романенко відреагував на нападки міжнародників у бік України, звинуватили у веденні війни

Раніше повідомлялося, що росіяни вбили двох його побратимів та отримали розплату миттєво: боєць Іван пообіцяв боротися проти ворога до останнього

Також у Грузії влаштували перевірку "хорошим російським": "візу" отримають тільки ті, хто засудить путінську агресію