Світ може чекати ще одне протистояння, і йдеться не про Тайвань з Китаєм. Лідер КНДР заявив про готовність розпочати протистояння зі США.

Про це повідомляє портал Reuters .

Справа в тому, що за отриманими даними, Північна Корея готова будь-якої миті розпочати мобілізацію своїх сил стримування ядерної війни, і тим самим готова боротися зі Сполученими Штатами Америки.

Кім Чен Ин на випробуванні Hwasong-17
Кім Чен Ин на випробуванні Hwasong-17

Про це всім особисто заявив не змінний лідер держави Кім Чен Ин. Сталося це під час його виступу на заході з нагоди 69-ї річниці перемир'я у Корейській війні, яка по суті є замороженим конфліктом, і офіційного закінчення не було.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Кім Чен Ин засудив адміністрацію також Південної Кореї Юн Сук Йоля, і додав, що будь-які спроби завдання удару по столиці Пхеньян будуть сприйняті актом агресії, а відповідно зустрінуті суворою відповіддю, яка іноді навіть знищує.

фото Getty Images
Північна Корея \\ фото Getty Images

"Якщо південнокорейський режим і військові бандити думають напасти на нас і вважають, що можуть нейтралізувати або знищити частину нашої військової сили превентивно, ґрунтуючись на певних військових засобах або методах, вони помиляються", - зазначив північнокорейський лідер.

Кім Чен Ин, скріншот: YouTube
Кім Чен Ин, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що кілька місяців тому в Північній Кореї зважилися на використання гіперзвукових ракет, а також таких, які можуть нести тактичну ядерну зброю. На щастя, це всі були випробування, проте такі заяви досить серйозні.

Чи чекає на світ чергова війна, і чи справді це переросте в "третю світову" - покаже лише час, проте віримо в той факт, що світові лідери виявляться більш розсудливими, ніж їхній російський колега.

Путін і Кім Чен Ин
Путін і Кім Чен Ин

Нагадаємо, що аартизанський рух на окупованих українських територіях отримає відчутне посилення .

Раніше повідомлялося, що глава МЗС Дмитро Кулеба закликав західних партнерів взяти приклад із українського народу

Також, 73% українців вірять в успіх ЗСУ, але половина тих, хто виїхав, навряд чи повернуться - нове соцопитування