Президент Володимир Зеленський заявив, що щоденні втрати ЗСУ на фронті зменшилися у порівнянні з піком бойових дій у травні та червні. Про це він розповів в інтерв'ю The Wall Street Journal.

Володимир Зеленський розповів, що на фронті щодня гине близько 30 українських захисників. При цьому близько 250 бійців зазнають поранень. При цьому гарант не назвав точну кількість втрат, оскільки ця інформація є військовою таємницею.

Володимир Зеленський. Фото: скрін youtube
Володимир Зеленський. Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що на піку бойових дій у травні та червні Україна втрачала від 100 до 200 військовослужбовців.

За словами Володимира Зеленського, ситуація змінилася завдяки поставкам західного озброєння. Він зазначив, що російські окупанти щодня випускали 12 тисяч артилерійських снарядів, тоді як ЗСУ лише 1-2 тисячі снарядів. Зараз Україна здатна випускати близько 6 тисяч снарядів щодня, що дозволило послабити ворога.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

ЗСУ. Фото: скрін youtube
ЗСУ. Фото: скрін youtube

Водночас президент додав, що західна зброя дозволила стабілізувати ситуацію на лінії фронту на Донбасі. Це у свою чергу дозволить ЗСУ просунуться за іншими напрямками.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, Олексій Арестович похвалився успішною роботою Himars проти окупантів - випускають у 3 рази менше за снаряди за добу.

Також наш портал інформував, у Зеленського визначили майбутнє путіна після заяви спікера Палати представників США Ненсі Пелосі.

Крім того, наш портал інформував, українці після обстрілів Вінниці та Харкова панічно бояться загинути від російських ракет: страх дзвінків та новин про рідних.