Стало відомо, що російські окупанти на тимчасово захоплених територіях намагаються залучити молодь до створення проросійських організацій.

Про це стало відомо завдяки новим даним від Головного управління розвідки Міністерства оборони України у соціальних мережах.

Справа в тому, що тимчасова влада в окупованій Херсонській області нині намагається нав'язати свої проросійські погляди української молоді.

Одним із головних елементів такої політики стало "військово-патріотичне виховання", і з цією метою почали активно формувати "громадянські організації" на кшталт "молоді будівельники Херсонської області", "молодь Херсона" та багато інших.

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

При цьому українській молоді не просто пропонують це зробити, а часом навіть змушують. У той же час старше покоління Херсонської області приєднується до новоствореної організації під назвою "союз матерів Херсонської області" та "організація ветеранів Херсонської області".

Окупанти. Фото: скриншот Telegram
Окупанти. Фото: скриншот Telegram

Щоб зробити уявлення про масову підтримку місцевою молоддю окупаційного режиму, активно пропагується роль в організованому «міносвіті РФ» проекті "твій крок" (твой шаг). У "федеральному агентстві у справах молоді Росії" анонсовано проведення на окупованих територіях загальноросійських дитячо "планета великих змін" (планета больших перемен) та "велика змiна" (большая перемена)" - йдеться у повідомленні під постом.

Херсон, фото: скріншот із відео
Херсон, фото: скріншот із відео

Вони намагаються зробити все можливе для того, щоб зберегти владу в місті, проте для них дуже погані новини, оскільки ЗСУ вже наближається до міста.

Херсон. Фото: Telegram
Херсон. Фото: Telegram

Нагадаємо, що путін готує новий сезон ядерних загроз в Україні, намагається завадити контрнаступу ЗСУ

Раніше повідомлялося, що окупанти вже закликають родичів вимкнути телевізор та подумати головою: втрати величезні

Також, Сергій Лавров загрожує змінити географію бойових дій в Україні: сильнішою за Himars виявилася тільки паніка пропагандистів