У Японії побачили зростаючу загрозу у відносинах Китаю та Тайваню. Цілком можливо, що чергової війни не можна буде уникнути.

Про це йдеться у щорічній доповіді японського Міністерства оборони під назвою "Біла книга оборони".

Японські військові зараз говорять, що Китай може розпочати повномасштабну десантну операцію на Тайвані, і такий сценарій загрожує Японії.

"Політичне, економічне та військове суперництво між націями очевидне. Виклик, кинутий міжнародному порядку, набув глобальних масштабів", – зазначили у міністерстві.

Тайвань
Тайвань

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Рівень загрози досяг граничного піку і експерти його оцінюють як надзвичайно високий.

Найімовірніше це буде військова операція із застосуванням засобів радіоелектронної боротьби та кібератаками. При цьому офіційний Пекін щороку збільшує військову міць, і ситуація може зашкодити не тільки Тайваню, а й Японії.

Китайський і російський президенти, фото: вільне джерело
Китайський і російський президенти, фото: вільне джерело

Загроза в цьому плані якраз посилення співпраці Китаю з російською федерацією. Як приклад у японському Міноборони навели спільні прольоти бомбардувальників.

У Кремлі тим часом збільшили кількість озброєнь на південних островах Курильської гряди.

Ситуація в Азії, фото: вільне джерело
Ситуація в Азії, фото: вільне джерело

Нагадаємо, що Біла книга оборони – доповідь Японії про ситуацію у світі, а також діяльність військових за минулий рік. Там описують усі тенденції розвитку оборони. А ось чи зважиться Китай розпочати ще одну війну у світі - дізнаємося зовсім скоро, найімовірніше.

Нагадаємо, що прикордонники відібрали паспорт та не пустили в Україну Геннадія Корбана: ходять чутки про позбавлення громадянства

Раніше повідомлялося, що росіяни використали понад 60% запасів високоточного озброєння, але є й погані новини

Також вороги вже готові українським захисникам "ставити пам'ятники" - розвіяли міфи.